Optreden MCL Leeuwarden

Datum/Tijd
Date(s) - 15/02/2015
15:30 - 16:30

Locatie
Medisch Centrum Leeuwarden

Categorieën Geen Categorieën


roseoftudorcanonVocaal ensemble VivaVox zingt op zondag 15 februari 2015, 15.30 uur een programma met Engelse koormuziek uit de tijd van het Huis van Tudor. Het optreden wordt georganiseerd door het Bonifatius Cultuur Fonds. Het optreden in het Pieter Bonnema-auditorium in het MCL is gratis toegankelijk voor patiënten, bezoekers, ziekenhuismedewerkers en alle andere belangstellenden.

 

VivaVox zingt muziek uit de periode van de Tudorvorsten in Engeland, met name werken van de (hof)componist Thomas Tallis. De tijd van de Tudors (1485 – 1603) kenmerkte zich onder andere door de opkomst van het protestantisme in Engeland. Om die reden schreef Tallis veel liturgische muziek. Op het programma staan onder andere Tallis´ Nine Psalm Tunes for Archbishop Parker’s Psalter.

 

Er staat ook wereldlijke muziek op het programma. VivaVox zingt enkele madrigalen van Thomas Tallis en van Orlando Gibbons. Daarnaast een lied dat is gecomponeerd door koning Hendrik VIII, één van de Tudor-vorsten, die verdienstelijk componeerde en musiceerde.

 

Vocaal ensemble VivaVox zingt voornamelijk wereldlijke en geestelijke muziek uit de renaissance. Het ensemble telt zestien zangers en staat onder muzikale leiding van Alie van Veldhuizen. Aan het concert wordt meegewerkt door Jelle Rollema, orgel.

 

Het Bonifatius Cultuurfonds organiseert o.a. concerten, exposities en bijeenkomsten voor patiënten in het MCL, naasten en belangstellenden. Hierbij biedt zij podium aan artiesten in de breedste zin van het woord. Daarnaast beheert het Bonifatius Cultuurfonds het orgel en de vleugel in het auditorium van Medisch Centrum Leeuwarden.

Deel deze pagina: