VivaVox zingt muziek uit kloosters en kastelen

William ByrdVocaal Ensemble Vivavox begint op 27 augustus 2019 met het instuderen van prachtige nieuwe koormuziek uit renaissance en middeleeuwen. Thema: kloosters en kastelen. Aan de ene kant strijdliederen, drinkliederen en minneliederen: wereldlijke muziek die onder meer in kastelen ten gehore werd gebracht, maar ook in herbergen. Aan de andere kant gaan we geestelijke muziek instuderen. Prachtige muziek die getuigt van een diepe spiritualiteit.

Toentertijd lagen wereldlijke en geestelijke muziek niet zo ver uit elkaar. Populaire straatdeuntjes werden geregeld gebruikt als motief voor geestelijke muziek. Op het programma staat onder meer L’Homme Armé, een ruw krijgslied uit de late middeleeuwen. De componist Johannes Ockeghem gebruikte deze melodie in een mis waarvan we het Kyrië gaan zingen. Daarnaast zingen we muziek van componisten zoals William Byrd, Orlando di Lasso, Josquin des Prez en anderen.

Verrassende muziek uit een boeiend verleden. Heerlijk om naar te luisteren, maar ook om zelf te zingen. Meedoen? Belangstellende zangers zijn welkom, ook op projectbasis. Neem gerust contact op!

Deel deze pagina: