Lenteconcert

Datum/Tijd
Date(s) - 24/04/2016
15:30 - 17:00

Locatie
Johannes de Doperkerk Parrega

Categorieën Geen Categorieën


VivaVox brengt Duitse muziek uit de renaissance naar Parrega

VV201603_poster_webVocaal ensemble VivaVox (dirigent Alie van Veldhuizen) en koperensemble High Moor Brass brengen bijzondere renaissancemuziek naar de Johannes de Doperkerk in Parrega. Onder de titel ‘Lijden, Loven, Drinken, Minnen’ klinkt muziek uit de Duitse renaissance. Het concert vindt plaats op zondag 24 april 2016, 15:30 uur.

VivaVox heeft gekozen voor koormuziek van in Duitsland werkende componisten als Michael Praetorius, Christian Erbach, Johann Hermann Schein, Arnold von Bruck, Heinrich Schütz en Hans Leo Hassler. Muziek die rond 1600 geklonken heeft in kerken en aan hoven. Van Hassler (1564 – 1612) wordt dubbelkorige muziek uitgevoerd in navolging van Gabrieli. Deze Italiaanse componist ontwikkelde een bijzondere compositie-vorm: de ‘cori spezzati’, meerkorigheid. Het was gebruikelijk om koren en/ of instrumentale ensembles op verschillende plaatsen in de ruimte te zetten om zo echo-effecten te kunnen realiseren. In dit concert is het koor de ene groep en het koperensemble de andere groep.

 

Koormuziek uit de renaissance bestrijkt omvat een breed scala aan thema’s. VivaVox zingt geestelijke muziek, maar ook innige liefdesliederen. Ook boertige polyfone drinkliederen staan op het programma.

kerk_parrega_web
Johannes de Doperkerk Parrega

Aan het concert wordt meegewerkt door High Moor Brass, een koperensemble dat bestaat uit vier professionele koperblazers uit Groningen, Friesland en Drenthe. De musici hebben elkaar op de conservatoria van Zwolle en Groningen leren kennen en spelen inmiddels al zo’n 20 jaar in diverse formaties met elkaar. Hun repertoire is breed: van renaissance, barok tot modern en jazzy.

Toegang € 10,–, CJP € 5,–, kinderen tot 12 jaar gratis.

 

Deel deze pagina:

2 gedachtes over “Lenteconcert”

Reacties zijn gesloten.