Concert in Jorwert: Bourgondisch genieten

Datum/Tijd
Date(s) - 31/03/2019
15:30 - 17:00

Locatie
Redbadtsjerke

Categorieën Geen Categorieën


Onder de titel ‘Bourgondisch genieten’ brengt vocaal ensemble VivaVox een programma met Franstalige muziek uit vooral de 16e eeuw. Het optreden vindt plaats op zondag 31 maart 2019, 15.30 uur in de Redbadtsjerke, Sluytermanwei 4, Jorwert. Aan het concert wordt meegewerkt door Jelle Rollema, klavecimbel en Martijn van Dongen, blokfluit. VivaVox staat onder leiding van dirigent Alie van Veldhuizen.

VivaVox brengt muziek uit de Bourgondische school: componisten die actief waren in de 15e en 16e eeuw in de Nederlanden. Het gebied was toentertijd verenigd onder de Bourgondische hertogen. De koorscholen van de kathedralen in Bourges en de Zuidelijke Nederlanden waren internationaal geroemd als broedplaatsen van jong talent, van zowel zangers als componisten. Meer dan een eeuw lang bekleedden overal in Europa zangers en componisten uit dit gebied de belangrijkste posten in heel Europa. Zoals de Italianen voorbeelden zijn in de beeldende kunst, zijn de Bourgondiërs dat voor de muziek.

Het belangrijkste genre van de Bourgondische school is het chanson; een verzamelnaam voor alle , meest meerstemmige zettingen van liederen op wereldlijke Franse teksten waarin vaak de (hoofse) liefde bezongen wordt.

Toegang € 10,- , tot 12 jaar gratis; CJP € 5,-. Kaarten alleen aan de zaal.

Deel deze pagina: