Canterò!

Italiaanse muziek uit de renaissance! Liederen over de liefde, geestelijke muziek, maar ook boert en luim. VivaVox neemt u mee naar kleurrijke oude muziek met een Italiaans tintje. Zelf veel zingen – boeiende achtergrondinformatie.

Op zaterdagmiddag 8 april 2017 kunt u deelnemen aan een workshop om kennis te maken met muziek van vier eeuwen geleden. Muziek klonk in kerken, kroegen en kastelen, muziek hoorde bij het dagelijks leven.

Om te ervaren hoe dat was gaan we Italiaanse muziek zingen die bedoeld was voor ‘kerk en kroeg’. Daarbij wordt uitleg gegeven over de achtergronden van deze muziek.

We zingen een kyrie en gloria van Andrea Gabrieli en muziek over liefde en liefdesverdriet van o.a. Orlando di Lasso.

De workshop is bedoeld voor zowel beginnende als gevorderde koorzangers, die meer willen weten over deze muziek.

U bent van harte welkom om samen met de zangers van het vocaal ensemble VivaVox een middag te genieten van Italiaanse renaissancemuziek.

Aan het einde van de middag ronden we af met een klein concert voor onszelf en belangstellenden.

Workshopleiders: Auke de Boer (organist, beiaardier, muziekdocent) en Alie van Veldhuizen (koordirigent van het vocaal ensemble Vivavox en muziekdocent)

Klik voor meer informatie!

Graag aanmelden via: info@vivavox.nl  Het kan ook telefonisch bij Gerlof Otter (0515-413848) of Ineke Schulting (0566-602154 of 06-15830102).

Entree: € 10,00 pp

Deel deze pagina: