In Dulci Jubilo

Vivavox kijkt met veel plezier terug op twee geslaagde kerstoptredens onder de naam ‘In Dulci Jubilo’.  Op 20 december 2022 in de Galileakapel in Leeuwarden en op 21 december in het kerkje van Friens. Beide keren een zaal vol enthousiaste muziekliefhebbers,een koor dat er duidelijk zin in had, en mooie kerstmuziek uit middeleeuwen en renaissance.

Onder leiding van dirigent Alie van Veldhuizen en met orgelbegeleiding van Auke de Boer zong Vivavox over alle symboliek van het kerstverhaal: de annunciatie, de engelen, de herders, de os en de ezel, de ster, de wijzen uit het oosten en Herodes met zijn snode plannen, en dat in zeven verschillende talen: Duits, Frans, Nederlands, Fries, Engels, Latijn en de Inca-taal Quecha. En kerst is geen kerst zonder samenzang, en daarbij liet het publiek bij beide optredens uiterst melodieus van zich horen.

In Leeuwarden was Vivavox te gast in de Galileakapel, een mooi klein kerkje dat verscholen is op het binnenterrein achter Droevendal en Oosterkade. In Friens zongen we op onze ’thuisbasis’  – het dorpskerkje, voor de gelegenheid prachtig in kerstsfeer versierd door een groep enthousiaste Vivavoxers.

Vivavox gaat na de feestdagen door met repetities voor het voorjaarsprogramma ‘Vuur en Vlam’.

Vivavox wenst iedereen fijne kerstdagen en een goede jaarwisseling!

[Foto’s: Frans Andringa, Frits Mostert, Rintsje Zijlstra]

Deel deze pagina: