‘Lente, Liefde, Leven!’: voorjaarsconcert vol vocale muziek

Vocaal Ensemble Vivavox en het Noordijper Kamerkoor brengen een gezamenlijk concert met het thema ‘Lente, Liefde, Leven!’. Aan het concert wordt meegewerkt door Jochem Schuurman (orgel) en Derk Stegeman (cello).


Er zijn twee data:

  • zaterdag 13 april 2024, 20.00 – 21.30, Kruiskerk Burgum
  • zondag 14 april 2024, 15.30 – 17.00, Kerk van Baaium. UPDATE: Concert in Baaium is uitverkocht!
    Toegangsprijs aan de zaal € 17,50, in de voorverkoop € 15,00.

Reserveer hier uw kaarten!

Het idee ontstond in het voorjaar van 2023 om een samenwerkingsproject met twee koren te gaan doen om dubbelkorige muziek uit de vroege barok te kunnen uitvoeren, om bij elkaar ‘in de keuken te kijken’ en voor het plezier van samen zingen. Het thema ‘Lente, Liefde, Leven!’ geeft de sfeer van dit project aan. Een lenteconcert, immers, in de lente ontstaat nieuw leven en liefde speelt daarin een grote rol. En dat geldt ook voor de muziek.

Centraal staat in het programma het Magnificat van Heinrich Schütz, de lofzang van Maria waarin ze haar liefde voor God en haar dankbaarheid dat ze een kind verwacht bezingt. Schütz heeft het geschreven voor twee koren. Het ene koor wordt door het Noordijper Kamerkoor gezongen en het andere koor door Vocaal Ensemble Vivavox. De koren zullen hiernaast nog twee dubbelkorige werken van Hassler ten gehore brengen. Dubbelkorig zingen laat letterlijk de verbinding tussen de beide koren zien en horen.

Daarnaast zingen de twee koren afzonderlijk vierstemmige muziek van componisten uit renaissance en vroege barok, zoals Orlando di Lasso, Thomas Morley, Josquin des Prez en John Dowland. Jochem Schuurman en Derk Stegeman verzorgen enkele muzikale intermezzi.

Kaarten reserveren: klik hier!

Deel deze pagina: