Samen zingen tijdens workshop

concertje_workshop_1280pxHet kerkje in Friens was in de middag van 28 mei 2016 goed gevuld met muziekliefhebbers. De actieve workshop ‘muziek voor kerk, kroeg en kasteel’ van VivaVox leverde veel enthousiaste reacties op: van bezoekers, koorleden, en de beide inleiders.

Muzikaal alleskunner Auke de Boer (pianist, organist, beiaardier, muziekdocent en nog veel meer) verzorgde boeiende toelichtingen bij de vijf muziekstukken die we samen met de bezoekers in een mum van tijd instudeerden, onder de enthousiaste leiding van onze eigen dirigent Alie van Veldhuizen. Én we kwamen terloops van alles te weten over orgelbouwers, klokkengieters, het kabinetorgeltje in Friens, renaissancecomponisten en meer.

Het publiek bestond vooral uit liefhebbers van koormuziek die elkaar soms kenden van ándere koren, dus de pauzes werden gebruikt voor een goed gesprek. We sloten de middag af met een klein concertje met orgelwerken (gespeeld én prettig ingeleid door Auke de Boer) en de zojuist ingestudeerde koormuziek, door VivaVox samen met alle bezoekers.

Wij van VivaVox zeggen: applaus voor iedereen die deze workshop tot een succes wist te maken!

Klik hier voor de foto’s!

Klik hieronder voor de video’s van het mini-concertje!

Deel deze pagina: