Kaarsverlichting in Jorwert

Er moesten stoelen bijgezet worden. De belangstelling voor ons concert “De Roos van Tudor” op 1 februari 2015 in Jorwert was groot. Aan het concert door VivaVox werd meegewerkt door gambaconsort “Music For a While”. En, als de reacties na afloop maatgevend zijn, waren publiek, koor en gambaconsort tevreden.

P1040903_1280pxDe kerk van Jorwert leent zich geweldig voor renaissance-muziek. Extra sfeer door kaarsverlichting. Met als rode raad in ons programma Tallis’ Nine Psalm Tunes for Archbishop Parker’s Psalter zong VivaVox muziek uit de tijd van de Tudors. Een tijd waarin in Engeland het katholicisme het veld ruimde voor de Church of England – geen wonder dat er in die tijd veel liturgische muziek is geschreven, en daar hebben we aardig wat voorbeelden van de revu laten passeren. Maar uiteraard zingen we ook wereldlijke muziek: zoals een lied over iemand die ongelukkig is in de liefde en zich vergelijkt met een ernstig kwijnende duif. En als slotstuk een feestelijk nummer van niemand minder dan Tudor-koning Hendrik VIII, die goed musiceerde en componeerde, en niet vies was van goed gezelschap en aangenaam vertier.

Op 15 februari is het volgende optreden alweer, in het Medisch Centrum Leeuwarden. Het zal niet verbazen dat we daar veel van het repertoire van “De Roos van Tudor” nog eens gaan brengen.

Sjoerd de Vries maakte mooie foto’s!

Deel deze pagina: