Koor en gambaconsort, dat klinkt samen goed!

De generale repetitie voor ons concert “De Roos van Tudor” op zondag 1 februari 2015 is achter de rug.

We zullen hier niet op de zaken vooruit lopen, maar wij hebben er in elk geval veel zin in! Dus kom vooral zelf luisteren in Jorwert. We hebben vooral ook veel zin in de samenwerking met gamba-emsemble ‘Consort Music For A While’. Het gambaconsort speelt enkele mooie werken voor gamba. De zangers van vocaal ensemble VivaVox zingen tijdens het concert a capella, maar ook enkele stukken met instrumentale begeleiding van deze vijf uiterst muzikale dames. Een gelukkige combinatie, vinden wij.

RP-P-1910-2255_1600pxEen gambaconsort past namelijk uitstekend bij de muziek die VivaVox zondag gaat zingen. De viola da gamba is een renaissance-instrument dat enorm populair was in het Engeland van de 16e en 17e eeuw. De werken die het gambaconsort zal spelen dateren vooral uit deze hoogtijperiode. De vocale stukken die VivaVox gaat brengen komen uit dezelfde tijd.

De kerk in Jorwert als decor van een programma met prachtige Engelse vocale en intrumentale muziek van zo’n vier eeuwen terug. De moeite waard, denken wij!

(Afbeelding: Vrouw met een viola da gamba, Pieter Schenk (I), 1670 – 1713, bron: Rijksmuseum.nl)

 

Deel deze pagina: